Una antiga fàbrica de farina de 1913

La Farinera Sant Lluís es va construir a principis del segle XX, per desig de Teresa Pallejà. La idea, materialitzada per l’arquitecte Josep Maria Pericas Morros, era convertir l’antic Molí d’en Borràs en una gran fàbrica de farina mecanitzada.

Foto antiga de La Farinera Sant Lluís
Edifici històric modernista de La Farinera Sant Lluís

Un indret per a la socialització a l’Alt Empordà

Fins ben entrats els anys seixanta, La Farinera era un centre de reunió a l’Alt Empordà. Els pagesos portaven el gra per fer-ne farina i el jovent dels voltants s’hi reunia per celebrar-hi tota mena d’esdeveniments, des de festes a dinars populars o trobades amb amics.

Un casament de somni a La Farinera Sant Lluís

La finca és impressionant. Però per sobre de tot, el tracte familiar que ens van dispensar va ser extraordinari’

Ee Lyn & Aleix

Maig de 2023

De farinera a
residència de luxe

Als anys 80, un empresari barceloní va adquirir la farinera per fer-hi una residència de luxe. Un projecte que mai es va inaugurar. 

La finca va quedar tancada durant 30 anys.

Carros de cavalls davant de La Farinera Sant Lluís

Una nova vida per a un espai exclusiu

El 2013 la família Costa va adquirir la finca. Va ser necessari rehabilitar-la i restaurar-la. Això sí, sempre mantenint l’essència dels seus orígens i el seu característic estil modernista. Aquí va néixer l’actual Farinera Sant Lluís, un espai únic i exclusiu per a la celebració d’esdeveniments.

La Despuntadora, una de les sales de La Farinera avui en dia
Els jardins exteriors de LA Farinera avui dia

Un edifici industrial modernista protegit com a bé cultural d'interès local

La Farinera Sant Lluís ha estat catalogada per la Generalitat de Catalunya com a edifici protegit com a bé cultural d’interès local. Conserva tot el seu valor artístic original. La finca desprèn elegància i exclusivitat i també destaca pel seu entorn privilegiat: té 130 ha de jardins i dos llacs naturals envoltats pel riu Muga.